Kasslergratäng med pasta

Kasslergratäng med pasta

En klassisk kasslergratäng i ugn som passar lika bra att tillaga med överbliven julskinka. En vardagsfavorit som hela familjen älskar!

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g tunt skivad kassler
  • ELLER
  • 600 g överbliven julskinka
  • 300 g kokt pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2,5 dl cremefraiche
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar
  • 200 g riven mozzarella
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt instruktioner. Lägg ut pastan i botten av en ugnsfast form. Fördela kassler eller skinka i pastan och strö över den finhackade paprikan.

Fräs rödlök, vitlök och curry i smör på låg värme tills löken är helt genomskinlig. Rör ner cremefraichen och tillsätt mjölken - koka upp och reda av med majsstärkelsen. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen i formen så det täcker innehållet och toppa med riven mozzarella. Gratinera i ugnen till härlig färg - ca 15-20 minuter. Servera med en krispig sallad.